Трамп не повернеться до Twitter, навіть якщо його попросять. При цьому майбутнє його власної соцмережі під питанням

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Трамп не повернеться до Twitter, навіть якщо його попросять. При цьому майбутнє його власної соцмережі під питанням

appaIoosa / Flickr

Колишній президент США Дональд Трамп, забанений у низці соцмереж через свою ймовірну роль у спробі заколоту у столиці 6 січня, планує повернутися в інтернет і навіть має плани щодо розробки власної платформи. Однак наразі точно відомо, що він нізащо не повернеться до Twitter — навіть якщо там попросять.

Про це пише Politico.

За даними джерел, наближених до Трампа, він точно не повернеться до соцмережі Twitter за власним бажанням, оскільки «зробив його головним додатком для новин, дебатів і пліток під час свого президентства», а його після цього заблокували.

«Немає жодного шансу, що він повернеться до Twitter. Це точно», — зазначила людина, що регулярно контактує з експрезидентом.

Поверненням Трампа у соцмережі зацікавилися після заяви його старшого радника, який повідомив, що за 2—3 місяці буде запущена нова платформа, яка «змінить правила гри».

Однак інші люди з орбіти колишнього американського лідера вважають, що розмови про його повернення до соцмереж перебільшені, оскільки він ще не вирішив, чи хоче взагалі займатися медіа, не кажучи про те, щоб утримувати нові платформи.

Вони зазначають, що Трампу подобався вплив на новини, світові ринки та дебати в Конгресі, який він здійснював у режимі реального часу через дописи у Twitter. Однак цей час вже минув, і експрезидент, імовірно, бачить окреме задоволення від уваги, яку отримує через нечасту появу в медіа.

«Усі чекають, а я думаю, що отримую більше та краще висвітлення, ніж коли робив твіти. Мені це подобається більше за Twitter. Взагалі-то вони зробили нам послугу. Так краще», — сказав Трамп в інтерв’ю телеканалу Newsmax.

Імпульсивність, притаманна експрезиденту США, може змусити його змінити своє рішення, якщо Twitter коли-небудь розблокує його акаунт. Трамп лютував, коли його забанили в соцмережі, яку він вважав критично важливою для своєї популярності.

Наразі нова соцмережа Трампа перебуває на концептуальній стадії, тестують лише певні ідеї. Дехто з його оточення переконаний, що ідея від початку приречена на поразку, незалежно від висунутих ідей.

«Навіть якщо це не відстій, хто в біса збирається на це підписатися? У мене дуже мало впевненості у цьому», — сказав колишній представник кампанії Трампа.

Понад десять років мільярдер пропонував свої думки з будь-якого приводу у Twitter. Він був дуже активним і публікував дописи про всі великі події у світі. Подекуди його твіти мали зміст, кардинально протилежний позиції, яку він озвучував вживу.

Бували дні, коли Трамп міг залишити до сотні дописів, що, зрештою, привабило мільйони підписників і посприяло його перемозі у 2016 році. Коли експрезидента заблокували в соцмережі, його читали понад 88 мільйонів людей.