У МВС розповіли, як діятимуть у «червоних» зонах щодо масок: Штрафуватимуть лише злісних порушників

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У МВС розповіли, як діятимуть у «червоних» зонах щодо масок: Штрафуватимуть лише злісних порушників

Rattanakun Thongbun / EyeEm / Getty Images

У регіонах «червоної» зони карантину, де заборонили ходити вулицями без маски, поліцейські проводитимуть розʼяснювальну роботу про необхідність її надіти. Але тих, хто категорично відмовлятиметься це зробити, штрафуватимуть.

Про це заявив заступник директора департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ Ярослав Тракало в коментарі виданню «Сегодня».

«Робота не буде спрямована на штрафування, на покарання громадян. Це буде профілактична робота, людям будуть розʼяснювати, що є відповідна постанова Кабміну. Поліція пояснюватиме людям, що це небезпечно для оточуючих і для них самих», — зазначив Тракало.

Але тим, хто не погоджуватиметься надіти маску, будуть виносити або постанови, або протоколи. Тракало зазначив, що якщо протокол виноситься на місці, то сума штрафу становить 170 гривень.

«А якщо постанова, то 17 тисяч гривень. Постанова виноситься, якщо порушення зафіксовано у громадському транспорті або державній установі», — уточнив він, не навівши більше деталей.

Зазначимо, уряд 23 березня новою постановою ввів додаткові обмеження в «червоних» карантинних зонах — перебувати в парках і ходити по вулицях без захисних масок заборонено.

У документі йдеться про заборону перебування без масок на територіях загального користування. Згідно із законодавством про благоустрій, до таких територій відносяться гідропарки, лісопарки, парки культури та відпочинку, спортивні та дитячі майданчики, історичні, національні, меморіальні площі, рекреаційні зони, сади і сквери, бульвари, проспекти, вулиці, дороги, провулки, проїзди, пішохідні та велосипедні доріжки, пляжі та кладовища.

Тобто практично будь-яка відкрита зона підпадає під це визначення.