Посилення карантину в Києві: міністерства переводять на дистанційну роботу, Конституційний суд вже перейшов на надомний режим

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Посилення карантину в Києві: міністерства переводять на дистанційну роботу, Конституційний суд вже перейшов на надомний режим

УНІАН

Кабінет міністрів рекомендував міністерствам та іншим органам виконавчої влади в Києві перейти на дистанційну форму роботи через посилення коронавірусного карантину.

Про відповідне рішення уряду повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов у своєму Telegram-каналі.

«Сьогодні під час позачергового засідання Кабінету міністрів України було ухвалено протокольне доручення щодо рекомендації міністерствам та іншим органам виконавчої влади, які розміщені на території міста Києва, перевести роботу максимальної кількості працівників на віддалений режим роботи», — розповів він.

Також на роботу в дистанційному режимі перейшов Конституційний суд.

«На період з 20 березня до 9 квітня 2021 року установлено режим дистанційної (надомної) роботи для суддів Конституційного суду України та працівників структурних підрозділів секретаріату суду», — уточнили у відділі комунікацій КСУ та правового моніторингу.

  • В Україні третя хвиля пандемії. Її пік очікується наприкінці квітня. 19 березня МОЗ оновив карантинні зони. У «червоній» — Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська та Чернівецька області.
  • У Києві з 20 березня запровадили тритижневий посилений карантин (до 9 квітня). Не працюватимуть ТРЦ та заклади культури; кафе та бари зможуть працювати лише навинос, а школи перейдуть на дистанційне навчання.
  • 22 березня в Україні розпочався другий етап вакцинації населення від коронавірусу. До цього Верховна Рада прийняла закон про компенсації за побічні ефекти від вакцини.