МОЗ оновив карантинні зони. Київ потрапив у «червону»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Міністерство охорони здоровʼя оновило карантинні зони за показниками поширення коронавірусу. Київ, який відзавтра, 20 березня, вводить локдаун, опинився у «червоній» зоні.

Про це свідчать дані, оприлюднені на сайті відомства станом на 19 березня.

Крім столиці, у «червоній» зоні ще чотири області, які потрапили туди раніше, — Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська та Чернівецька.

До «помаранчевої» зони віднесли 12 областей — Вінницьку, Донецьку, Київську, Кіровоградську, Львівську, Миколаївську, Одеську, Сумську, Тернопільську, Херсонську, Хмельницьку та Черкаську. Інші регіони — у «жовтій» зоні карантину.

  • У Києві з 20 березня вводять тритижневий посилений карантин (до 9 квітня). Не працюватимуть ТРЦ та заклади культури; кафе та бари зможуть працювати лише навинос, а школи перейдуть на дистанційне навчання. В Україні за минулу добу найбільшу кількість нових випадків коронавірусу виявили саме у Києві — понад 1,2 тисячі.
  • В Україні з 24 лютого до 30 квітня діє адаптивний карантин, який запроваджували раніше. 9 березня глава МОЗ заявив, що в Україні розпочалася третя хвиля пандемії коронавірусу, яка характеризується розповсюдженням небезпечніших штамів. Пік пандемії очікується наприкінці квітня. А 16 березня міністр також назвав умову введення локдауну в Україні — якщо більш як половина областей перейде у «червону» зону.