У Миколаєві до 4 квітня вводять жорсткий карантин

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Миколаєві через погіршення ситуації із коронавірусом вводять жорсткий карантин, який буде діяти з 24 березня по 4 квітня.

Про це за підсумками засідання комісії ТЕБ та НС повідомив голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім.

За його словами, ситуація в місті дуже погана і показник кількості госпіталізації перевищено — 101,15 при нормі 60 на 100 тисяч населення. «Ми впевнено йдемо до «червоної» зони. З такими темпами наступний показник буде подолано найближчими дням і ми увійдемо у «червону» зону. Це завантаженість ліжок, забезпечених медичним киснем. На сьогодні — це 64,72% при допустимому — не більш як 65%», — написав Кім.

З 24 березня буде заборонено:

  • робота установ культури (кінотеатри, театри, музеї);
  • робота торгово-розважальних центрів (крім продуктових магазинів, аптек, зоомагазинів, магазинів з продажу засобів гігієни і побутової хімії);
  • робота ярмарків;
  • проведення релігійних богослужінь, якщо не забезпечена соцдистанція;
  • проведення масових заходів, в тому числі спортивних.

Громадське харчування буде працювати навинос. Перукарні, салони краси — за попереднім записом. Школи після канікул продовжать дистанційне навчання, а дитячі садки продовжать працювати. Всі підприємства і організації бюджетної сфери переходять на дистанційну роботу. Приватний бізнес також просять піти на цей крок. Ринки проте зможуть працювати до 29 березня, але їх чекають постійні перевірки.

Громадський транспорт працюватиме в звичайному режимі, але зможе перевозити людей із заповненістю сидячих місць на 50%.