В Україні виявили два випадки абсолютно нового штаму коронавірусу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

У Львівській та Луганській областях виявили випадки абсолютно нового штаму коронавірусу.

Про це повідомляє «4 канал».

Головний епідеміолог Львівської області, очільниця Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Наталя Іванченко-Тімко пояснила, що Україна надсилає зразки коронавірусу, взяті у хворих, до Німеччини, і в більшості з них виявляли вже відомі штами вірусу. Проте в одного мешканця Львівської області та одного мешканця Луганської області виявили коронавірус зі змінами в РНК, раніше невідомими спеціалістам.

За словами Іванченко-Тімко, в області виявили 169 випадків повторного зараження коронавірусом. Крім того, вона зазначила, що наразі збільшується питома вага хворих осіб середнього віку та дітей, а також зменшується інкубаційний період — з 14 до 3—5 діб після контакту з хворим, і зараз вірус є більш заразним.

  • В Україні з 24 лютого діє адаптивний карантин, який запроваджували раніше. 9 березня глава МОЗ заявив, що в Україні розпочалася третя хвиля пандемії коронавірусу, яка характеризується розповсюдженням небезпечніших штамів. Пік пандемії очікується наприкінці квітня. А 16 березня міністр також назвав умову введення локдауну в Україні — якщо більш як половина областей перейде у «червону» зону.
  • В Україні почала різко зростати кількість хворих на коронавірус. Минулої доби виявили 15 850 нових випадків захворювання.