Посилення карантину в Києві: столична влада не зупинятиме громадський транспорт

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Посилення карантину в Києві: столична влада не зупинятиме громадський транспорт

Віталій Тараненко / УНІАН

Київ не зупинятиме роботу громадського транспорту — наземного та метрополітену, проте він працюватиме із суворим дотриманням протиепідемічних норм.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

«Громадський транспорт курсуватиме з наповненістю не більше ніж 50% місць, що передбачені технічною характеристикою транспортного засобу і визначені в його реєстраційних документах», — заявив він.

Також Поворозник наголосив, що пасажири повинні неухильно дотримуватися протиепідемічних правил — маскового режиму та соціальної дистанції.

  • В Україні третя хвиля пандемії. Її пік очікується наприкінці квітня. 19 березня МОЗ оновив карантинні зони. У «червоній» — Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська та Чернівецька області.
  • У Києві з 20 березня запровадили тритижневий посилений карантин (до 9 квітня). Не працюватимуть ТРЦ і заклади культури; кафе та бари зможуть працювати лише навинос, а школи перейдуть на дистанційне навчання.
  • 22 березня в Україні розпочався другий етап вакцинації населення від коронавірусу. До цього Верховна Рада ухвалила закон про компенсації за побічні ефекти від вакцини.
  • Кабінет міністрів рекомендував міністерствам та іншим органам виконавчої влади в Києві перейти на дистанційну форму роботи через посилення коронавірусного карантину. Також на роботу в дистанційному режимі перейшов Конституційний суд.