Адвокат: Затриманому учаснику акції під ОП вручили підозру — він чекає суду в СІЗО

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Ветерану, засновнику видавництва «Будинок химер» Владу Сорду (Стафійчук), якого поліція затримала після акції на підтримку активіста Сергія Стерненка біля Офісу президента, повідомили про підозру в «хуліганстві з використанням зброї».

Про це «Суспільному» повідомив його адвокат Дмитро Мазурок.

Про вручення підозри йому повідомив слідчий Печерського райвідділу поліції. Мазурок заявив, що це незаконно, оскільки він при цьому не був присутній, а тому оскаржить підозру.

За словами адвоката, Сорду обиратимуть запобіжний захід у Печерському районному суді Києва у другій половині 22 березня або вранці 23 березня. Захист буде просити про домашній арешт.

За інформацією адвоката, Сорд зараз перебуває в київському СІЗО біля станції метро «Червоний хутір».

  • Увечері 20 березня біля Офісу президента пройшла акція на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка і підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка. Учасники акції розписали стіни ОП, закидали будівлю димовими шашками, а також намагалися підпалити табличку «Президент України». Один з учасників розбив скло двері центрального входу. Саме Сорда підозрюють у цьому вчинку.
  • Заступник глави МВС Антон Геращенко назвав такі дії «провокацією», а «зацікавленим» у цьому — лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка. У політика назвали ці звинувачення «параноєю» і очікують від Геращенка вибачення та спростування.
  • В Офісі президента підрахували збитки через пошкодження будівлі — їх оцінюють в 2 мільйони гривень і зазначають, що сума ще може зрости.
  • Один з організаторів акції Сергій Філімонов розповів, що на захід готувався перфоманс, але бити вікна ніхто не планував. При цьому деякі активісти заявили, що 2 млн — це занадто багато. Вони стверджують, що на прибирання та заміну скла потрібно не більше ніж 100 тисяч грн.