Санкції триватимуть. Посли G7 офіційно назвали Росію стороною конфлікту на Донбасі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністри закордонних справ країн «Великої сімки» (G7) офіційно назвали Росію стороною військового конфлікту на Донбасі. Вони засудили дії Росії з підриву суверенітету України, звинувативши Москву в порушенні норм міжнародного права.

Про це йдеться у спільній заяві міністрів.

«Ми рішуче виступаємо проти дій Росії в окремих районах Донецької і Луганської областей, ігноруючи зобовʼязання, взяті нею відповідно до Мінських угод. Повне виконання Мінських угод — це шлях до миру. Росія є стороною конфлікту на сході України, а не посередником», — сказано в тексті.

Посли закликали РФ припинити підтримувати бойовиків і роздавати свої паспорти громадянам України. Від Росії чекають конструктивної співпраці для припинення війни.

Також посли засудили окупацію Криму і заявили, що ніколи не визнають її законною. Голови МЗС високо оцінили ініціативу України зі створення «Кримської платформи» для деокупації півострова.

«G7 залишається прихильною застосуванню санкцій у повному обсязі й надалі стоятиме на боці України в її зусиллях, спрямованих на збереження незалежності, суверенітету і територіальної цілісності в міжнародно визнаних кордонах. Крим — це частина України», — резюмували голови МЗС.