У МЗС звинуватили Росію у «політичному булінгу» та назвали її злодієм

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Міністерстві закордонних справ звинуватили Росію у «політичному булінгу» через її протести проти Стратегії деокупації Криму.

Про це зазначив речник МЗС Олег Ніколенко у коментарі УП.

«Закликаємо Російську Федерацію не займатися політичним булінгом. Погрози на адресу України та інших держав-учасниць Кримської платформи є черговим проявом триваючої маргіналізації російської зовнішньої політики. На рівні ООН дії РФ в Криму отримали чітке міжнародно-правове визначення — акт агресії. Жодного статусу в Криму, окрім як держави-окупанта, Росія не має», — пояснив він.

За його словами, «злодій» не набуває законного права на вкрадені речі, а міжнародно визнані кордони Росії давно відомі, і до них не входять Крим та Севастополь.

  • Росія заявила, що розглядатиме ухвалену Радою нацбезпеки і оборони України стратегію деокупації Криму як «агресію проти двох субʼєктів РФ». У відомстві закликали Україну та інші держави, які підтримують ініціативу «Кримської платформи», «поважати законний вибір жителів Криму і дотримуватися територіальної цілісності Російської Федерації».
  • 11 березня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав історичним документом ухвалений РНБО проєкт Стратегії деокупації Криму. За його словами, це важливий сигнал того, що Україна докладає власних зусиль, щоб повернути півострів.
  • «Кримська платформа» працюватиме на кількох рівнях. Перший — найвищий політичний рівень, до якого приєднаються глави держав. Другий — рівень глав МЗС і міністрів оборони, третій — міжпарламентський, четвертий — рівень експертів.