«Агресія проти субʼєктів РФ». Росія відреагувала на ухвалену РНБО стратегію деокупації Криму

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Агресія проти субʼєктів РФ». Росія відреагувала на ухвалену РНБО стратегію деокупації Криму

СБУ

Росія заявила, що розглядатиме ухвалену Радою нацбезпеки і оборони України стратегію деокупації Криму як «агресію проти двох субʼєктів РФ».

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Росії.

«Усі зусилля Києва щодо повернення Криму є нелегітимними і не можуть сприйматися інакше, як загроза агресії проти двох субʼєктів Російської Федерації. Ще раз нагадуємо, що розглядатимемо участь будь-яких країн і організацій в таких діях, включно з ініціативою «Кримська платформа», як недружній щодо Росії крок, як пряме посягання на її територіальну цілісність», — заявили в російському МЗС.

У відомстві закликали Україну та інші держави, які підтримують ініціативу «Кримської платформи», «поважати законний вибір жителів Криму і дотримуватися територіальної цілісності Російської Федерації».

  • 11 березня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав історичним документом ухвалений РНБО проєкт Стратегії деокупації Криму. За його словами, це важливий сигнал того, що Україна докладає власних зусиль, щоб повернути півострів.
  • Раніше глава Офісу президента Андрій Єрмак заявляв, що на саміті «Кримської платформи» представлять український і міжнародний плани з деокупації півострова. Саміт запланований на літо.
  • «Кримська платформа» працюватиме на кількох рівнях. Перший — найвищий політичний рівень, до якого приєднаються глави держав. Другий — рівень глав МЗС і міністрів оборони, третій — міжпарламентський, четвертий — рівень експертів.