Вища рада правосуддя оголосила дисциплінарне стягнення судді ВАКС, який дозволив примусовий привід очільника ОАСК Вовка

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Вища рада правосуддя оголосила дисциплінарне стягнення судді ВАКС, який дозволив примусовий привід очільника ОАСК Вовка

Вищий антикорупційний суд

Вища рада правосуддя оголосила дисциплінарне стягнення судді Вищого антикорупційного суду Андрію Біцюку, який дозволив примусовий привід до суду голови Окружного адмінсуду Павла Вовка.

Про це пише пресслужба ВРП.

«17 березня 2021 року Перша дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя розглянула дисциплінарну справу стосовно судді Вищого антикорупційного суду Андрія Біцюка. За результатами розгляду справи Дисциплінарна палата вирішила притягнути суддю до дисциплінарної відповідальності та застосувати до нього дисциплінарне стягнення у виді попередження», — зазначили там.

У ВРП зазначили, що суддя Біцюк в одній зі своїх ухвал вказав, що у кримінальному провадженні складено та підписано повідомлення про підозру, тоді як цей висновок не відповідає матеріалам справи.

  • Улітку 2020 року НАБУ опублікувало записи розмов, які детективи зробили в кабінетах суддів Окружного адмінсуду. У НАБУ кажуть, що на цих записах — розмови про тиск на суддів і на держоргани. Вовка та ще шістьох суддів підозрюють у спробі захоплення влади, створенні злочинної організації та втручанні в роботу державного діяча.
  • Вовк визнає, що на записах його голос, але стверджує, що слова вирвали з контексту і що все це — помста НАБУ.
  • 1 вересня Вища рада правосуддя одноголосно залишила на посаді Павла Вовка. У ВРП пояснили, що ухвалили таке рішення, оскільки «немає доказів» про вручення підозри Вовку належним чином — отже, він не набув статусу підозрюваного.
  • 15 березня Вищий антикорупційний суд зупинив судове провадження щодо Вовка — на той час, поки його не знайдуть.