ВАКС зупинив провадження щодо Вовка, допоки його не знайдуть

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
ВАКС зупинив провадження щодо Вовка, допоки його не знайдуть

Facebook / Павло Вовк

Суддя Вищого антикорупційного суду зупинив судове провадження щодо глави Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка — на той час, поки його не знайдуть.

Таке рішення ВАКС ухвалив 15 березня, повідомили у пресслужбі суду.

Щодо Вовка вшосте не змогли застосувати примусовий привід до суду для обрання йому запобіжного заходу — глава ОАСК вкотре не зʼявився на засідання.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури через це звернувся з клопотанням про повторний примусовий привід Вовка. Але суддя вирішив зупинити провадження до розшуку Вовка.

«Радіо Свобода» повідомляє, що для Вовка хочуть обрати запобіжний захід у вигляді застави в 3 мільйони гривень. Арештувати його не можна через суддівський імунітет, який не зняла Вища рада правосуддя.

У НАБУ раніше наголошували, що не можуть виконати постанову про примусовий привід Вовка, бо документ не дає права затримувати підозрюваного або проникати в його житло. Відомство зазначає, що вирішити цю ситуацію може тільки генпрокурор, який може дозволити затримати суддю. Сам Вовк стверджує, що не ховається і що його просто «погано шукають».

  • Улітку 2020 року НАБУ опублікувало записи розмов, які детективи зробили в кабінетах суддів Окружного адмінсуду. У НАБУ кажуть, що загалом у них близько тисячі годин розмов про тиск на суддів і на інші держоргани. Вовка та ще шістьох суддів підозрюють у спробі захоплення влади, створенні злочинної організації та втручанні в роботу державного діяча.
  • Вовк визнає, що на записах його голос, але стверджує, що слова вирвали з контексту і що все це — помста НАБУ.
  • 1 вересня Вища рада правосуддя одноголосно залишила на посаді Павла Вовка. У ВРП пояснили, що ухвалили таке рішення, оскільки «немає доказів» про вручення підозри Вовку належним чином — отже, він не набув статусу підозрюваного.