ВАКС ушосте дозволив примусовий привід глави ОАСК Вовка для обрання йому запобіжного заходу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
ВАКС ушосте дозволив примусовий привід глави ОАСК Вовка для обрання йому запобіжного заходу

Юлія Вебер / «Бабель»

Вищий антикорупційний суд шостий раз ухвалив рішення примусово доставити до суду главу Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка для обрання йому запобіжного заходу.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на пресслужбу суду.

Відповідне рішення ВАКС ухвалив, оскільки Вовк знову не з’явився до суду. Наступне засідання призначили на 15 березня.

У НАБУ раніше наголошували, що не можуть виконати постанову про примусовий привід Вовка, бо документ не дає права затримувати підозрюваного або проникати в його житло. Відомство зазначає, що вирішити цю ситуацію може тільки генпрокурор, який може дозволити затримати суддю. Сам Вовк стверджує, що не ховається і що його просто «погано шукають».

  • Улітку 2020 року НАБУ опублікувало записи розмов, які детективи зробили в кабінетах суддів Окружного адмінсуду. У НАБУ кажуть, що загалом у них близько тисячі годин розмов про тиск на суддів і на інші держоргани. Вовка та ще шістьох суддів підозрюють у спробі захоплення влади, створенні злочинної організації та втручанні в роботу державного діяча.
  • Вовк визнає, що на записах його голос, але стверджує, що слова вирвали з контексту і що все це — помста НАБУ.
  • 1 вересня Вища рада правосуддя одноголосно залишила на посаді Павла Вовка. У ВРП пояснили, що ухвалили таке рішення, оскільки «немає доказів» про вручення підозри Вовку належним чином — отже, він не набув статусу підозрюваного.