Bloomberg: У ЄС хочуть пом’якшити умови в’їзду та дозволити подорожувати туристам із третіх країн

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Bloomberg: У ЄС хочуть пом’якшити умови в’їзду та дозволити подорожувати туристам із третіх країн

Christian Thiel / Getty Images

Декілька країн — членів ЄС активно просувають ідею пом’якшення умов в’їзду для туристів з інших країн.

Про це з посиланням на власні джерела пише Bloomberg.

Ще з березня 2020 року ЄС повністю закрив кордони через пандемію коронавірусу. Згодом їх почали відкривати, але для дуже обмеженої кількості країн з низьким поширенням хвороби.

Дипломати зазначають, що в ЄС хочуть змінити підхід до закриття кордонів, щоб пришвидшити темпи відновлення економіки. Особливо сильно на цьому наполягають держави, в яких туризм відіграє важливу роль в економіці.

Це питання планують порушити на саміті лідерів країн — членів ЄС наприкінці березня. Уряди хочуть перейти до системи, за якої туристам дозволять в’їжджати до Європейського Союзу за умови наявності негативного ПЛР-тесту на коронавірус або антитіл до нього, або ж сертифікату про вакцинацію.

  • У лютому Рада Європейського Союзу оновила рекомендації щодо пересування між країнами — членами ЄС. Відтепер до чотирьох зон за рівнем поширення коронавірусу, що вже існують («зеленої», «помаранчевої», «червоної» та «сірої»), додали нову — «темно-червону» .
  • Європейська комісія направила країнам — членам ЄС перший проєкт та основні принципи запровадження COVID-паспортів. У березні план про введення таких паспортів презентують публічно. У ЄС прагнуть якомога швидше їх запровадити, щоб встигнути до початку туристичного літнього сезону. На цьому акцентують увагу низка європейських країн, економіки яких залежать від туризму.