Греція з 14 травня відкривається для туристів. Але тільки для вакцинованих, з антитілами чи тестом

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Греція з 14 травня відкривається для туристів. Але тільки для вакцинованих, з антитілами чи тестом

Matt Artz / Unsplash

Греція відкриває кордони для туристів з 14 травня — однак лише для тих, хто вже вакцинований або має антитіла проти коронавірусу чи негативний результат тесту. Про це розповів міністр туризму Греції Харіс Теохаріс, передає Greek Reporter.

До 14 травня розглядатимуть пілотний варіант відкриття туристичного сезону, який, найімовірніше, розпочнеться на початку квітня. До Греції зможуть подорожувати жителі не тільки ЄС, але й країн, які мають розширені програми вакцинації, як Ізраїль.

«Ми прагнемо відкрити туризм до 14 травня — з конкретними правилами й оновленими протоколами. До цього часу ми будемо поступово знімати обмеження, якщо дозволять умови», — розповів міністр.

Усім туристам, як очікується, будуть проводити випадкові тести — як це робили торік. Однак важливою відмінністю цього року стане використання швидких тестів, що зробить процес набагато простішим і виключить довгий період очікування на результати.

Міністр повідомив, що всі правила, що застосовуються до грецьких громадян, поширюватимуться й на туристів — без різниці чи винятку (наприклад, щодо масок).

Теохаріс також зазначив, що всі витрати туристів, які можуть виникнути у звʼязку з коронавірусом, включно зі шпиталізацією, сплачуватиме Греція. Міністр зазначив, що країна зміцнить інфраструктуру системи охорони здоровʼя в усіх місцях відпочинку. Він додав, що імунізація працівників туристичної галузі буде пріоритетною після того, як вакцинують вразливі групи.

Урядовець наголосив, що всі плани будуть втілюватися з огляду на поточну ситуацію з пандемією.