Ексзаступник глави СБУ Нескоромний назвав експрокурора Горбатюка «агентом» спецслужби. Той відповів — «це повна ахінея»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Ексзаступник глави СБУ Нескоромний назвав експрокурора Горбатюка «агентом» спецслужби. Той відповів — «це повна ахінея»

Сергій Горбатюк

Брессонова Ані / УНІАН

Колишній заступник глави Служби безпеки Дмитро Нескоромний назвав ексзаступника голови Головного слідчого управління Генпрокуратури Сергія Горбатюка «агентом» спецслужби. Той спростовує це твердження.

Цю заяву Нескоромний зробив в інтерв’ю «Бабелю».

Він заявив про це, говорячи про встановлену прослушку в кабінеті очільника Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка. Нескоромний стверджує, що прослушку встановлювали незаконно — без рішення суду. Його нібито отримали постфактум, все легалізувавши через Деснянський суд Чернігова, який Нескоромний називає «ручним».

Нескоромний заявив, що у СБУ знайшли «ліву справу», якою займався Горбатюк. «Тобто знайшли якусь ліву справу, якою займався один з наших агентів на прізвище [Сергій] Горбатюк, він підписав папери на Чернігівський суд, і там голова, по-моєму, теж один з наших, усе підписав», — сказав він.

Сам Горбатюк називає твердження Нескоромного «повною ахінеєю». Він стверджує, що слідство не залучало СБУ до негласних слідчих дій у справі про рішення суддів ОАСК під час Євромайдану.

«Ці дії слідчий доручив провести тільки НАБУ — їх провели відповідно до закону. Про те, щоб залучити СБУ до НСРД, не могло навіть йтися — СБУ (крім окремих співробітників) не допомагала в розслідуванні. Навпаки, деякі співробітники СБУ співпрацювали з керівництвом [Окружного адмінсуду] і зливали суддям інформацію про слідчі дії щодо них. Нескоромного теж перевіряли щодо цього, тому логіка його відвертої брехні зрозуміла», — заявив Горбатюк.