Керівника спецрозслідувань ГПУ Горбатюка не допустили до атестації. Тепер його можуть звільнити

Автори:
Костя Андрейковець, Оксана Коваленко
Дата:

Керівника управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергія Горбатюка не допустили до атестації, яка проводиться в рамках реформування відомства.

Про це theБабелю повідомив сам Горбатюк.

За його словами, він відмовився подавати заяву встановленого зразка на переатестацію. Горбатюк уточнив, що подав рапорт і дві заяви. «Одна про переведення, одна про неможливість подання заяви встановленого зразка и виконання порядку», — пояснив Горбатюк.

«Не допустять [до атестації] точно. Але зроблю все можливе, щоб ця реформа в такому вигляді не йшла. А звільнять? Вчора, сьогодні забоялись. Як буде в понеділок — не знаю», — сказав Горбатюк.

Він додав, що з його спецуправління вже звільнили чотирьох працівників з тієї ж причини. Неправильну заяву також написав старший прокурор спецрозслідувань ГПУ Олексій Донський.

Управління Горбатюка зараз займається справами Євромайдану, які з 2014 року розслідує Генеральна прокуратура. Напередодні перший заступник генпрокурора Віталій Касько заявив, що ці справи розподілять за специфікою і передадуть до Національнго антикорупційного бюро, Державного бюро розслідувань, Нацполіції та СБУ.