Замах на генерала СБУ: Нескоромного оголосили в розшук та перевіряють на держзраду

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Служба безпеки України оголосила в розшук колишнього заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного і перевіряє його на порушення закону про державну зраду.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на відповідь СБУ.

Нескоромного оголосили у всеукраїнський та міжнародний розшук. Його місце перебування невідоме.

Щодо держзради, в СБУ заявили, що перевіряють аудіозаписи, які раніше були опубліковані в ЗМІ, на яких імовірно Нескоромний позитивно висловлювався про президента Росії Володимира Путіна та російську церкву.

  • Напередодні журналіст Юрій Бутусов повідомив, що полковник спецпідрозділу «Альфа» Андрій Расюк затриманий за підготовку вбивства бригадного генерала СБУ, начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова. Замовником убивства він називав Дмитра Нескоромного.
  • 23 січня в СБУ повідомили, що попередили вбивство свого колеги, а суд заарештував затриманого. ЗМІ писали, що Нескоромний хотів смерті для Наумова, щоб отримати високу посаду в керівництві СБУ.
  • 27 січня СБУ оприлюднила докази того, що вбивство Наумова замовив Нескоромний. Йому оголосили підозру. Сам Нескоромний анонсував пресконференцію в Брюсселі на 2 лютого, на якій обіцяв розповісти про «шокуючі факти корупції». У Брюсселі, однак, пресконференцію відклали через коронавірус.