Медики однієї з лікарень Чернівців у повному складі відмовилися вакцинуватися

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Жоден медик Чернівецької міської лікарні № 3 не захотів вакцинуватися від коронавірусу, а в міській лікарні № 4 на щеплення препаратом Covishield (від AstraZeneca-Oxford) записалися лише троє працівників.

Про це на брифінгу заявила заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак, передає «5 канал».

«Вакцинація на Буковині набирає обертів. Зокрема, уже від завтра у нас буде 9 мобільних бригад, повністю готових працювати. Одночасно з цим у нас є декілька закладів, у яких, у принципі, комунікація не проводиться. Доволі складно навіть почути аргументи медичних працівників, чому вони проти вакцинації», — сказала Гусак.

Вона не уточнила, чим саме мотивувалися лікарі, але сподівається, що загальний процес вакцинації в регіоні змусить змінити думку медпрацівників.

Багато українців стають «жертвами» заяв політиків і різних теорій змов проти вакцинації, відмовляючись записуватися на щеплення. Препарат Covishield, яким зараз вакцинують українців, ідентичний препарату AstraZeneca, про що запевняє і посол Великої Британії. Ефективність Covishield — 70,4%. Серйозних побічних ефектів вакцина не показала. Її використовують в Індії, Британії, ПАР, США та деяких інших країнах.