У ТКГ заявили, що Росія «прекрасно знає» про мирний план щодо Донбасу. Його оприлюднять до кінця березня

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У ТКГ заявили, що Росія «прекрасно знає» про мирний план щодо Донбасу. Його оприлюднять до кінця березня

Кароліна Ускакович / «Бабель»

Мирний план щодо Донбасу, запропонований Францією та Німеччиною, оприлюднять до кінця березня — на зустрічі політичних радників глав «нормандської четвірки».

Про це заявив радник української делегації у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович в ефірі каналу «Україна 24».

«Зараз є план спільних кроків так званий, який обговорюється в рамках ТКГ. Франція і Німеччина розробили власний план, він називається «кластери» і передбачає їхні ініціативи щодо врегулювання конфлікту. Вони обговорюються під час зустрічей політичних радників», — розповів Арестович.

При цьому повідомити подробиці плану радник поки відмовився, пославшись на конфіденційність даних. «План повинен бути презентований до кінця березня, під час чергової зустрічі політичних радників. Подробиці не розголошуються, це домовленість про конфіденційність, тільки після ухвалення відповідних угод їх озвучать», — додав він.

Водночас він підкреслив, що Росія «насправді прекрасно знає, що відбувається».

Напередодні голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна з Німеччиною і Францією розробили план відновлення миру на Донбасі та чекаютьє схвалення з боку Росії, яка поки мовчить. Він зазначив, що якщо РФ з ним не погодиться, це означатиме, що Кремль не хоче припиняти війну.

Наступного дня на заяву Єрмака відреагували в Росії — заступник глави російського МЗС Андрій Руденко заявив, що у відомстві «вперше чують» про мирний план щодо Донбасу.