Адвокати: Другого засудженого у справі змушували свідчити проти Стерненка. За це обіцяли зміну запобіжного заходу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Адвокати Сергія Стерненка заявили, що другого засудженого у справі про нібито викрадення людини — Руслана Демчука змушували свідчити проти активіста. Про це повідомили у юридичній компанії «Міллер».

Демчук у розмові з адвокатом розповів, що напередодні невідомі, які представилися співробітниками управління поліції, прийшли до нього в Одеське СІЗО. За словами адвокатів, вони вимагали від Демчука дати свідчення проти Стерненка, а взамін — обіцяли змінити запобіжний захід, вплинувши на прокурора.

«Після отримання цієї інформації ми невідкладно ініціювали застосування до Демчука заходів безпеки у вигляді переведення в окрему камеру», — повідомили адвокати Стерненка.

Також, за їхніми словами, вони направили заяву про злочин за статтею 373 Кримінального кодексу (примушування давати показання), а після реєстрації цього кримінального провадження також направлять запити та клопотання про встановлення причетних до злочину.

Руслан Демчук є засудженим у справі про нібито викрадення у 2015 році Сергія Щербича, члена партії «Довіряй ділам» одеського мера Геннадія Труханова. Саме за цією справою також засудили Сергія Стерненка.

Зазначимо, раніше адвокати Стерненка перерахували всі нестиковки у справі активіста, через які вважають вирок упередженим і незаконним. Також вони заявили, що підпис потерпілого у справі Щербича на одному з важливих документів могли підробити співробітники поліції.

  • 23 лютого Приморський суд Одеси засудив Сергія Стерненка до 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна за нібито організацію викрадення у 2015 році Сергія Щербича, члена партії «Довіряй ділам» одеського мера Геннадія Труханова. Стерненко начебто організував викрадення Щербича, щоб заволодіти його коштами — 300 гривнями. Справа ґрунтується лише на свідченнях Щербича.
  • Стерненко провину заперечує і називає це розправою за проукраїнську позицію і критику. Його підтримали депутати «Голосу», низка правозахисних організацій, активісти та багато інших.