Президент Євроради закликав Зеленського провести судову реформу і нагадав про 16 млрд євро, які отримала Україна

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Президент Євроради закликав Зеленського провести судову реформу і нагадав про 16 млрд євро, які отримала Україна

Президент Європейської ради Шарль Мішель, який перебуває з візитом в Україні, закликав українську владу провести судову реформу та посилити боротьбу з корупцією. Також він нагадав, скільки фінансової допомоги Брюссель вже надав Києву.

Про це він заявив під час візиту на Донбас разом з президентом Володимиром Зеленським, повідомляють «Новости Донбасса».

За словами Мішеля, за останні 7 років після Майдану ЄС надав Україні допомогу на більш ніж 16 мільярдів євро. А це, наголосив він, — найбільша допомога Брюсселя державі, яка не входить в ЄС.

«Багато потрібно зробити у встановленні верховенства права, судової реформи та боротьби з корупцією», — підкреслив Мішель.

Він зазначив, що це ключові умови, щоб забезпечити довіру українців до судових інституцій, і це має величезне значення для того, щоб поліпшити бізнес-клімат в Україні та залучати іноземні інвестиції.

За його словами, нещодавні рішення Конституційного суду тільки наголосили на необхідності посилення уваги до судової реформи. «Всеосяжна судова реформа вкрай необхідна, щоб перезапустити головні органи судової влади […] Це комплексні, складні реформи, вони вимагають хоробрості і сильного лідерства», — вважає Мішель.

Зазначимо, за день до візиту президента Євроради Зеленський пообіцяв провести в Україні дієву судову реформу, яка гарантуватиме право кожного громадянина на чесний, незалежний та справедливий суд.