В Україні запустили можливість записатися на вакцинацію від коронавірусу онлайн

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
В Україні запустили можливість записатися на вакцинацію від коронавірусу онлайн

Matt Allworth / Flickr

В Україні почав роботу сайт для запису на вакцинацію від коронавірусу.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

«Від сьогодні українці зможуть записатися на безкоштовну вакцинацію проти COVID-19 онлайн або за телефоном гарячої лінії. База надісланих заявок дасть змогу чітко організувати логістику та в максимально короткі строки забезпечити людей безпечними вакцинами», — заявив на нараді премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров пояснив, що записатися на вакцинацію можна через додаток «Дія», портал «Дія», а також через контакт-центр Міністерства охорони здоров’я.

«Це високоякісний онлайн-продукт, де кожен українець може записатися у список очікування. Коли, згідно з дорожньою картою з вакцинації, настане відповідний етап, громадянам, які будуть в електронній черзі, запропонують записатися до пункту щеплення, обравши конкретну дату та час візиту», — розповів він.

Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що за допомогою мобільних бригад до кінця поточного тижня можна збільшити кількість щеплень до 11,3 тис., а головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак наголосив, що на цей час уже вакцинували 208 військовослужбовців, 178 із них — військові медики.