На консервативній конференції, де виступав Трамп, закликали розслідувати злочини, вигадані конспірологами QAnon

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
На консервативній конференції, де виступав Трамп, закликали розслідувати злочини, вигадані конспірологами QAnon

@theangiestanton / Twitter

Один зі спікерів конференції «Консервативна політична дія», що відбулася в США 28 лютого за участі експрезидента Дональда Трампа, просунув ідеї конспірологічного інтернет-культу QAnon. Колишня кандидатка до Конгресу від Республіканської партії Анджела Стентон Кінг закликала з трибуни щорічного зібрання консервативних громадських діячів до розслідування злочинів з теорії змови про канібалів-педофілів, які керують світом.

Про це пише The Daily Beast.

44-річна темношкіра Кінг відома в США через популяризацію теорій «єврейської змови». Торік вона звільнилася з в’язниці завдяки президентському помилуванню Трампа — жінка провела два роки за ґратами за участь у крадіжці автівок.

«Отже, ми знаємо, що на цих виборах відбувалися певні речі, пов’язані з Q, правильно? І я думаю як людина, яка перед вступом до консервативного руху завжди захищала дітей, підданих насиллю, або ув’язнених. Тож я думаю, що будь-які обвинувачення, висунуті проти будь-якого типу насильства, коли йдеться про дітей, заслуговують на розслідування, заслуговують на те, щоб про них дізналися», — сказала вона.

Кінг у своєму виступі послалася на популярну чутку про членів Демократичної партії та голлівудських знаменитостей, що нібито ґвалтують дітей і п’ють їхню кров для збереження молодості. Присутні на конференції аплодували жінці через заклик до розслідування злочинів з теорії, започаткованої QAnon.

«Я думаю що, ви знаєте, коли ми з’ясуємо, правда це чи ні, тоді ми зможемо просунутись далі, але ми, принаймні, повинні мати можливість вказати на цю проблему», — додала вона.

Позитивні згадки про QAnon на трибуні консервативної конференції позначають чергове проникнення конспірологічних ідей у порядок денний Республіканської партії США. Низка прибічників QAnon брали участь у заворушеннях 6 січня в Капітолії, сподіваючись, що президент Трамп їх потім помилує.

ФБР розглядає цей конспірологічний культ як потенційне джерело внутрішнього тероризму. Під час довиборів до Палати представників у штаті Джорджія проголосували за республіканку Марджорі Тейлор Грін, яка активно підтримує QAnon.

  • Інтернет-рух QAnon з початку 2017 року поширює теорію про змову проти Дональда Трампа, «глибинну державу» і про торгівлю дітьми в мережі ресторанів DC Pizzeria. У них нібито утримують дітей-рабів для педофілів, а курирує мережу Демократична партія США. Безпідставна теорія PizzaGate зʼявилася під час виборів президента США у 2016 році. Згодом вона спонукала одну людину увірватися до піцерії з гвинтівкою і вимогою звільнити неіснуючих дітей-рабів.
  • На з’їзді консервативних діячів звернули увагу на ребрендинг культової американської іграшки «Картопляна Голова», з назви якої вилучили слово «Містер», щоб зробити її гендерно-нейтральною. Республіканський конгресмен Метт Гетц назвав у своєму виступі на конференції «Картопляну Голову» «першою американською трансгендерною лялькою».
  • «Шаман» QAnon Джейкоб Ченслі, який увірвався разом із сотнями інших прибічників тогочасного президента Дональда Трампа до Капітолія 6 січня, вимагає пом’якшити йому запобіжний захід. Він хоче вийти на свободу до суду по суті справи та відмовляється від вакцинації, яку йому пропонували у в’язниці, де його утримують уже півтора місяці.
  • Дональд Трамп відбув із Білого Дому, Джо Байден склав присягу президента США, апокаліпсису не відбулось — попри всі прогнози, що поширювались у спільноті конспірологів QAnon. Тепер багато хто з прихильників руху почувається розчарованим і шукає нового сенсу існування.