В ОП пов’язали спалах коронавірусу на Прикарпатті з курортом Буковель. Місцева влада просить туристів поки не приїжджати

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Спалах коронавірусу в Івано-Франківській області стався, зокрема, через поїздки туристів на гірськолижний курорт Буковель. Про це заявив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко на пресконференції форуму «Україна 30», повідомляє «РБК-Україна».

За його словами, нову хвилю коронавірусу очікували 5—10 лютого, але вона почалася трохи пізніше. «За підрахунками головного санлікаря Віктора Ляшка, це [зростання захворюваності] дав Буковель та іноземні туристи. І потім це почало розходитися через місцеве населення», — сказав Тимошенко.

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків теж пов’язує спалах із великою кількістю туристів, які приїжджали на курорт навіть під час локдауну (8—24 січня).

«Дуже багато перехворіло персоналу, і пішло поширення. Крім того, ще одна з причин — свята, але я думаю, що вона не головна. Ми бачимо, що найбільша кількість [хворих] — це Івано-Франківщина, зараз підтягуються Закарпаття, Чернівецька область. Це як раз місця, де найбільше курортів, де відпочивали люди на новорічні свята», — наголосив Марцінків в ефірі «Україна 24».

Очільник міста називає ситуацію досить напруженою та закликає туристів поки не їхати на Прикарпаття.

Зазначимо, на Буковелі на початку введеного урядом посиленого карантину (8 січня) відпочивав і президент Володимир Зеленський. Туристи поширювали в соцмережах світлини з ним, на яких видно, що глава держави був без маски і не дотримувався соціальної дистанції.