Порошенко готує судовий позов: «Рішення щодо Медведчука Офіс президента супроводжує брудною кампанію проти мене»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Порошенко готує судовий позов: «Рішення щодо Медведчука Офіс президента супроводжує брудною кампанію проти мене»

Михайло Палінчак / Прес-служба Президента України

Пʼятий президент України та чинний народний депутат Петро Порошенко готує судовий позов через «брехню та дезінформацію» Офісу президента про його ставлення до Віктора Медведчука, який опинився під санкціями.

Про це він написав у Facebook.

«Висловлюю жаль з приводу того, що рішення щодо Медведчука Офіс президента супроводжує брудною кампанією проти мене особисто, поширюючи фейки, які не мають нічого спільного з реальністю. Доручаю адвокатам підготувати правову основу для позовів проти тих, хто поширює брехню та дезінформацію щодо мого ставлення особисто до Медведчука та ОПзЖ», — заявив Порошенко.

Він наголосив, що підтримує рішення РНБО про запроваджені санкції, а також звертається до Національної ради з питань телебачення, аби вона позбавила ліцензії телеканал «НАШ», «який став головним рупором російської пропаганди після закриття каналів Козака — Медведчука».

Нагадаємо, Україна 19 лютого 2021 року ввела санкції проти 8 осіб (трьох українців, пʼятьох росіян) — серед них Медведчук і Марченко (за фінансування тероризму). СБУ уточнила, що йдеться про фінансування «ЛНР» через постачання вугілля. Також у списку опинилися 19 компаній. Санкції передбачають, зокрема, блокування активів та заборону на виведення капіталів за межі України.