Марченко відреагувала на санкції проти неї — згадала, як влаштовувала Зеленського на «1+1» та заявила про вступ в ОПзЖ

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Марченко відреагувала на санкції проти неї — згадала, як влаштовувала Зеленського на «1+1» та заявила про вступ в ОПзЖ

Facebook / Oksana Marchenko

Телеведуча і дружина голови політради «Опозиційної платформи — За життя» Віктора Медведчука Оксана Марченко прокоментувала запровадження проти неї та її чоловіка санкцій з боку Ради національної безпеки та оборони.

Свою заяву вона виклала в Instagram.

Серед іншого Марченко розповіла, як у 2003 році сприяла працевлаштуванню нинішнього президента Володимира Зеленського і просуванню його програм на телеканал «1+1».

«Складно коментувати неконституційні, репресивні і дурні рішення гаранта, який в 2003 році мені таким не видавався. Влітку, коли зі своєю багатолюдною компанією, в тому числі братами Шефірами та іншими артистами, прибув до мене додому з проханням про працевлаштування, я проявила гостинність і вже наприкінці 2003 року ви стали виходити на каналі «1+1». Сподіваюся, все було добре», — заявила вона.

Марченко додала, що нинішній український режим «забиває черговий цвях у свій убогий політичний гріб» і є минулим, а вона, разом із Медведчуком і його соратниками є майбутнім України, «законослухняними людьми, які люблять свою країну».

Крім того, телеведуча анонсувала свій похід у політику. «Відсьогодні я вступаю в партію «Опозиційна платформа – За життя», де своїм головним завданням бачу захист українського народу», — додала Марченко.

  • Україна 19 лютого 2021 року ввела санкції проти 8 осіб (трьох українців, пʼятьох росіян) — серед них Медведчук і Марченко (за фінансування тероризму). СБУ уточнила, що йдеться про фінансування «ЛНР» через постачання вугілля. Також у списку опинилися 19 компаній.
  • 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію санкції проти нардепа від ОПЗЖ, близького соратника Медведчука — Тараса Козака, а також його телеканалів — «112 Україна», ZIK і NewsOne. В Офісі президента заявили, що РНБО отримала від СБУ докази, що ці канали довгий час фінансуються з Росії.
  • Медведчук вважає запроваджені РНБО проти нього санкції незаконними й планує їх оскаржувати.