Порошенко за «великі гроші» купив телеканал «Прямий» — щоб захистити його від закриття через можливі санкції проти Макеєнка

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Порошенко за «великі гроші» купив телеканал «Прямий» — щоб захистити його від закриття через можливі санкції проти Макеєнка

Михайло Палінчак / Прес-служба Президента України

Пʼятий президент України, співголова фракції «Європейська солідарність» Петро Порошенко став власником телеканалу «Прямий», щоби захистити його від можливих санкцій, які нібито планують запровадити на засіданні Ради національної безпеки та оборони у п’ятницю, 19 лютого.

Про це Порошенко особисто повідомив в ефірі телеканалу ввечері 18 лютого.

«З усіх джерел — 19 числа проти пана Макеєнка будуть запроваджені санкції, канал «Прямий» буде закритий», — розповів він.

За словами Порошенка, інформацію про підготовку санкцій йому також підтвердив посол однієї з країн «Великої сімки».

«Сьогодні вранці мені зателефонував Макеєнко. Сказав, що нам треба докладати спільних зусиль із захисту каналу. Сказав, що єдина його вина, що він декілька років докладав зусиль, щоб підтримувати, забезпечувати, фінансувати і захищати канал. Дві години тому ми підписали угоду, я заплатив гроші, великі гроші, які могли піти на благодійність — і дві години тому в державному реєстрі кінцевий бенефіціарний власник «Прямого каналу» став Prime Assets Capital, структура яка на 100% належить Порошенку Петру Олексійовичу», — сказав політик.

Окрім цього, Порошенко наголосив, що оточення президента Володимира Зеленського вважає, що опозиційні проукраїнські канали «заважають їм жити».

Зауважимо, Макеєнко придбав телеканал «Тоніс» у 2017 році й перетворив його на «Прямий».