НАЗК викликало експрокурора Кулика та суддю Конституційного суду через недостовірне декларування

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
НАЗК викликало експрокурора Кулика та суддю Конституційного суду через недостовірне декларування

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Національне агентство з питань запобігання корупції викликало суддю Конституційного суду Михайла Гультая та експрокурора Офісу генерального прокурора Костянтина Кулика.

Про це повідомляється на сайті агентства.

Обидва чиновники мають зʼявитися в НАЗК 19 лютого. Їх викликали для надання пояснень у зв’язку зі встановленими ознаками декларування недостовірної інформації.

Раніше Кулик проходив у справі про незаконне збагачення на суму 2,8 мільйона гривень на посаді прокурора сил АТО з 2015 року. За версією слідства, у період з 2011 до 2015 року, перебуваючи на службі в органах прокуратури, Кулик отримав сукупний дохід розміром понад 1 мільйон 670 тисяч гривень. Більша частка цих коштів була витрачена в закладах харчування, на автозаправних станціях і в магазинах. Водночас у цей же період витрати Кулика перевищили його дохід на 2,6 мільйона і становили близько 3,4 мільйона гривень.

  • Шостий апеляційний адміністративний суд Києва не задовільнив скаргу Кулика — він оскаржував рішення Окружного адмінсуду столиці, який не визнав незаконним указ про його звільнення.
  • У січні Мінфін США запровадив санкції проти Кулика за втручання в американські вибори.
  • На початку лютого НАЗК склало два адміністративні протоколи на голову Конституційного суду Олександра Тупицького.
  • Перед цим повідомлялося, що НАЗК склало протоколи стосовно трьох суддів Конституційного суду.