Апеляційний суд Києва відмовився поновлювати на посаді експрокурора Кулика

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Апеляційний суд Києва відмовився поновлювати на посаді експрокурора Кулика

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Шостий апеляційний адміністративний суд Києва не задовільнив скаргу колишнього прокурора Костянтина Кулика — він оскаржував рішення Окружного адмінсуду столиці, які не визнав незаконним указ про його звільнення.

Про це повідомила прессекретар суду Ольга Шкіль у коментарі Укрінформу.

Відтак суд залишив рішення Окружного адміністративного суду Києва без змін.

Нагадаємо, Костянтина Кулика звільнили з Генеральної прокуратури 22 листопада 2019 року. Тодішній генпрокурор Рябошапка повідомив, що Кулик не пройшов атестацію.

26 грудня Кулик подав позов до ОАСК, у якому просив визнати протиправним своє звільнення та скасувати наказ. Також він просив, аби його поновили на посаді та компенсували зарплату за час прогулу. 31 березня 2020 року Окружний адмінсуд відмовив Кулику у задоволенні позову. Колишній прокурор подав апеляцію.

Чим цікавий Кулик?

У березні він направив поштою підозри близьким соратникам тоді ще чинного президента Петра Порошенка — заступнику голови АП Олексію Філатову, колишній голові НБУ Валерії Гонтаревій, ексголові АП Борису Ложкіну та іншим — у можливому отриманні грошей від олігарха Сергія Курченка. У Генпрокуратурі тоді заявили, що підозри у цій справі дійсно вручили 98 особам, зокрема й високопосадовцям, але соратникам Порошенка — незаконно.

Кулик також проходив у справі про незаконне збагачення на суму 2,8 млн грн на посаді прокурора сил АТО з 2015 року. За версією слідства, у період з 2011 до 2015 року, перебуваючи на службі в органах прокуратури, Кулик отримав сукупний дохід розміром понад 1 млн 670 тис. грн. Більшість цих коштів була витрачена в закладах харчування, на автозаправних станціях та в магазинах. Водночас у цей же період витрати Кулика перевищили його дохід на 2,6 млн грн і склали близько 3,4 млн грн.