Генпрокурор Рябошапка звільнив прокурора Кулика, який вів справу Burisma

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

З Генеральної прокуратури звільнили прокурора Костянтина Кулика. Цю інформацію theБабелю підтвердив генпрокурор Руслан Рябошапка.

Генпрокурор звільнив Кулика 22 листопада. Раніше Рябошапка повідомив, що Кулик не пройшов атестацію.

Кулик вів розслідування щодо газової компанії Burisma і приймав рішення про включення у справу Хантера Байдена — сина конкурента президента США Джо Байдена.

Чим цікавий Кулик?

У березні він направив поштою підозри близьким соратникам тоді ще чинного президента Петра Порошенка — заступнику голови АП Олексію Філатову, колишній голові НБУ Валерії Гонтаревій, ексголові АП Борису Ложкіну та іншим — у можливому отриманні грошей від олігарха Сергія Курченка. У Генпрокуратурі тоді заявили, що підозри у цій справі дійсно вручили 98 особам, зокрема й високопосадовцям, але соратникам Порошенка — незаконно.

Кулик також проходив у справі про незаконне збагачення на суму 2,8 млн грн на посаді прокурора сил АТО з 2015 року. За версією слідства, у період з 2011 до 2015 року, перебуваючи на службі в органах прокуратури, Кулик отримав сукупний дохід розміром понад 1 млн 670 тис. грн. Більшість цих коштів була витрачена в закладах харчування, на автозаправних станціях та в магазинах. Водночас у цей же період витрати Кулика перевищили його дохід на 2,6 млн грн і склали близько 3,4 млн грн.