Рябошапка: Прокурор, який вів справу Burisma, не пройшов атестацію

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив, що прокурор Костянтин Кулик, який вів розслідування щодо газової компанії Burisma і приймав рішення про включення у справу сина конкурента президента США Хантера Байдена, не пройшов атестацію і незабаром буде звільнений з Генпрокуратури.

Про це Рябошапка розповів в інтервʼю виданню «Настоящее время».

За його словами, Кулик зараз перебуває на лікарняному. «Закон нам не залишає іншого шляху, крім як попрощатися з Костянтином Геннадійовичем», — сказав Рябошапка, додавши, що Кулика замінить інший прокурор, у якого позиція у цій справі може бути іншою.

«Ми проводимо аудит багатьох справ. В тому числі і одного великого провадження, яке в тому числі може стосуватися діяльності компанії Burisma та інших осіб, які причетні до цієї компанії. У виробництві налічується кілька тисяч томів. Не сотень, а тисяч. Тобто це справа не одного дня і не одного місяця», — заявив він.

При цьому Рябошапка уточнив, що ГПУ розслідує до 14 проваджень, в яких фігурує власник Burisma і ексміністр екології часів Януковича Микола Злочевський. «Від Злочевського проводять звʼязки з Burisma Holdings. Але щодо Burisma мені відомо одне велике провадження, з якого виділяють різні епізоди», — пояснив генпрокурор.