У Мінкультури заявили, що Росія опосередковано фінансувала телеканали 112, ZIK і NewsOne — принаймні на етапі їх придбання

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Мінкультури заявили, що Росія опосередковано фінансувала телеканали 112, ZIK і NewsOne — принаймні на етапі їх придбання

Струмковський Володимир / УНІАН

Міністр культури Олександр Ткаченко заявив, що телеканали «112 Україна», NewsOne і ZIK, які заблокували після введених санкцій, опосередковано фінансувала Росії, принаймні на етапі їх придбання.

Про це він сказав в інтерв’ю «Лівому берегу».

«Під час роботи тимчасової слідчої комісії щодо «медведчуківських» каналів нам дали можливість ознайомитися з документами. Цікавив саме факт їх придбання, оскільки там довга і заплутана історія. У мене є підстави говорити про опосередковане фінансування з боку Росії як мінімум на етапі придбання цих каналів», — заявив міністр.

При цьому Ткаченко наголосив, що йдеться про фінансування тероризму. Але додав, що немає інформації, чи йшлося про поставки вугілля з окупованих територій Донбасу. За словами міністра, правоохоронці поки відмовляються надати докази проти каналів, посилаючись на продовження слідства.

Крім того, за словами Ткаченка, обговорення, що робити з каналами, відбувалося в різних форматах і тривало понад два місяці.

На питання, чи розслідується діяльність телеканалу «Наш» [належить сімʼї Євгена Мураєва — екснардепа від «Опозиційного блоку»] і його фінансування, Ткаченко відповів, що йому невідомо про жодні слідчі дії. «Єдине знаю, що в Національної ради були якісь претензії до його мовлення. Але це зовсім дві різні площини прийняття рішень», — додав він.