Аваков: Фігуранти санкцій могли поставляти паливо в «ЛДНР»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Аваков: Фігуранти санкцій могли поставляти паливо в «ЛДНР»

Abdulhamit Topal / Anadolu Agency / Getty Images

Санкції проти соратника Віктора Медведчука — нардепа «Опозиційної платформи — За життя» Тараса Козака можуть бути повʼязані з поставками палива на окуповані території Донбасу.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в ефірі «Свободи слова Савіка Шустера».

Зазначимо, у списку санкцій є компанії Козака. Аваков, виступаючи в студії, підкреслив, що бачив матеріали слідства, частину з них розслідувало МВС.

«Де десятки мільйонів, які «чорним налом» їм [працівникам підсанкційних телеканалів] роздали, звідки вони? І нам зрозуміло, звідки вони. І я бачив низку секретних матеріалів, про які не можу говорити. Я бачив матеріали слідства, я їх знаю давно, частину матеріалів розслідувало МВС України. За цими матеріалами стає зрозуміло, що низка представників наших громадян мають «чорну касу», яку заробляють на воєнній ситуації і цими грошима, в тому числі, фінансують пропагандистську діяльність», — наголосив Аваков.

Міністр додав, що в такому разі Україна має право захищатися за допомогою запровадження санкцій, які водночас не скасовують кримінальний процес і судовий розгляд справи.

Також під час ефіру Аваков посперечався з нардепом від ОПзЖ Юрієм Бойком, який намагався виступити на захист заблокованих телеканалів. На що глава МВС йому сказав: «Юрію Анатолійовичу, ви б не хотіли мати відношення до постачання палива для бойовиків? А у нас є підстави вважати, що ряд фігурантів справи мали. А далі буде більше». У відповідь Бойко сказав, що не має стосунку до постачань.

Зазначимо, раніше Центр протидії корупції повідомляв, що Тарас Козак з 2014 року повʼязаний із бойовиками «ЛНР» і «ДНР», а також із поставками вугілля з окупованих Росією територій Донбасу.