Нацрада перевірить телеканал «НАШ» через висловлювання Миколи Азарова

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Нацрада перевірить телеканал «НАШ» через висловлювання Миколи Азарова

Гонтар Володимир / УНІАН

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу «НАШ» — 15 грудня в ефірі колишній премʼєр-міністр Микола Азаров розповідав про «громадянську війну» в Україні. Про це повідомляє пресслужба регулятора.

Азаров був гостем у програмі «Марафон». Він спілкувався з ведучими програми Артемом Нікіфоровим та Ольгою Веремій, заперечував участь військових Росії у збройному конфлікті на Донбасі, ігнорував наявність незаконних збройних формувань. Окрім цього, він покладав відповідальність за збройну агресію Росії проти України на Збройні сили України.

«Це має ознаки розпалювання ворожнечі та посилення вже наявного військового протистояння, що може призвести до подальшого зростання насильства та агресії в ОРДЛО й на всій території України», — пояснила Нацрада.

Також у виступі Азарова містилися неправдиві висловлювання, мовляв, Міжнародний кримінальний суд чітко визначив, що в Україні «має місце громадянський конфлікт, а у громадянському конфлікті заборонено використовувати збройні сили».

Ведучі телеканалу під час прямої трансляції не реагували на ці та подібні висловлювання, тим самим проігнорували право глядачів на повну й об’єктивну інформацію.

Регулятор наголошує, що Азаров — постійний гість на каналі «НАШ», і він неодноразово висловлював свою позицію щодо ЗСУ, отже, вона відома керівництву каналу.

«Це може свідчити про свідомий намір ліцензіата формувати відповідний напрям власної редакційної політики через розпалювання національної ворожнечі та поширення дезінформації. Такі дії мовника можуть дестабілізувати суспільство, загострити військове протистояння», — пояснили в Нацраді.

Телеканал «НАШ» належить сімʼї Євгенія Мураєва — колишнього народного депутата від «Опозиційного блоку» (раніше Партія регіонів). Національна рада з питань телебачення і радіомовлення періодично призначає на каналі перевірки через заяви, які звучать в ефірах. Зокрема, за останні два місяці на каналі призначили три перевірки — «НАШ» транслював заяви представника «ЛНР» і пресконференцію президента Росії Володимира Путіна.