Міністр культури Ткаченко пояснив, чому не запровадили санкції проти каналу «НАШ»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Міністр культури Ткаченко пояснив, чому не запровадили санкції проти каналу «НАШ»

Facebook / НАШ

Україна не ввела санкції проти телеканалу «НАШ» — поки немає документів із підставами для цього. Про це міністр культури Олександр Ткаченко розповів у інтервʼю Obozrevatel.

«По-перше, на телеканал «НАШ» не треба йти натовпом і з’ясовувати стосунки силою. По-друге, рішення РНБО було ухвалено на підставі певних документів, наданих правоохоронними органами. Очевидно, подібних документів із приводу телеканалу «НАШ» наразі немає», — пояснив Ткаченко.

Телеканал «НАШ» належить сімʼї Євгенія Мураєва — колишнього народного депутата від «Опозиційного блоку» (раніше «Партія регіонів»). За даними ЗМІ, юридична особа — телеканал — належить компанії «Наша Прага», якою, у свою чергу, володіє кіпрська компанія Demosena Investments Ltd., кінцевим власником якої є батько екснардепа — Володимир Мураєв.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення періодично призначає на каналі перевірки через заяви, які звучать в ефірах. Зокрема, за останні два місяці на каналі призначили три перевірки — «НАШ» транслював заяви представника «ЛНР» та пресконференцію президента Росії Володимира Путіна.