В Офісі президента заявили, що вибори мера Харкова відбудуться восени: Була чехарда з документами

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що позачергові вибори мера Харкова через смерть Геннадія Кернеса, який обіймав цю посаду, відбудуться восени. Про це він сказав в ефірі «Радіо НВ».

Відповідно до законодавства, вибори можуть бути призначені на останню неділю березня або на останню неділю жовтня. Тимошенко пояснив, що через «чехарду з документами» Верховна Рада не змогла наприкінці січня отримати свідоцтво про смерть Кернеса і призначити вибори на найближчий час.

«Я думаю, через те, що там була якась чехарда з документами, вони [документи] не зайшли до Верховної Ради, вибори слід очікувати вже восени, адже строки пройшли», — сказав Тимошенко.

«Суспільне» пише, що після смерті Кернеса Харківська міськрада не винесла рішення про взяття до відома факту смерті мера та дострокове припинення його повноважень. Через відсутність цього рішення профільний комітет не зміг розглянути і винести на розгляд Ради питання про призначення виборів на березень 2021 року.

  • 2 січня секретар Харківської міської ради Ігор Терехов звернувся до Верховної Ради з проханням призначити позачергові вибори мера через смерть Геннадія Кернеса, який обіймав цю посаду. Він зазначив, що зробив усе «за законом». Але Рада поки не може призначити вибори, тому що немає відповідних документів.
  • Кернес помер 16 грудня в німецькій клініці «Шаріте». Туди його доставили у вересні з коронавірусом і двостороннім запаленням легень. 11 грудня міськрада Харкова повідомила, що в Кернеса відмовили обидві нирки.