Разумков впевнений, що виключення Дубінського з фракції ніяк не вплине на рейтинг «Слуги народу»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Разумков впевнений, що виключення Дубінського з фракції ніяк не вплине на рейтинг «Слуги народу»

В'ячеслав Ратинський / УНІАН

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що виключення Олександра Дубінського з фракції «Слуга народу» не призведе до виходу з фракції депутатів з так званої «групи Ігоря Коломойського» і ніяк не вплине на рейтинг політсили. Про це він сказав в інтервʼю «Бабелю».

«Дивіться, 30 «слуг народу» [саме таку кількість, за даними ЗМІ, налічує «група Коломойського» у фракції] можуть вийти і так. Теоретично може статися все що завгодно», — наголосив Разумков.

Що стосується партійних рейтингів, то теж вважає, що конфлікт довкола Дубінського «точно» на це не вплине. Водночас, додав він, на рейтинги не лише влади, але й опозиції, може вплинути підвищення тарифів. «Відповідальність за це, в розумінні людей, лежить на всіх народних депутатах», — зазначив він.

Водночас, раніше «Бабель» з посиланням на джерела писав, що виключення нардепа з фракції «слуг» може завадити призначенню Юрія Вітренка, кандидатуру якого на посаду першого віцепремʼєра і міністра енергетики втретє спробують винести на голосування в Раду. Тоді повідомлялося, що через відсутність підтримки «групи Коломойського» парламенту може не вистачити необхідних 226 голосів. Врешті Вітренка так і не призначили — під час другого голосування його кандидатура отримала лише 204 голоси «за».

Сам Разумков відкидає закиди про вплив олігархів на голосування в парламенті. «Якщо ми подивимося на голосування за Вітренка, то перший раз не голосувала одна частина фракції «Слуга народу». Вдруге його не підтримали ті, хто раніше підтримував [...] Були ті, хто не голосував і вперше, і вдруге», — розповів спікер.