Дубінського можуть виключити з партії «Слуга народу» та позбавити посади у Раді — рішення ухвалять найближчим часом

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Дубінського можуть виключити з партії «Слуга народу» та позбавити посади у Раді — рішення ухвалять найближчим часом

Олександр Кузьмін / «Бабель»

На найближчих зборах членів партії «Слуга народу» розглянуть виключення з політсили нардепа, голови Київської обласної організації «Слуги народу» Олександра Дубінського, якого напередодні виключили з парламентської фракції політсили.

Про це в ефірі ICTV заявила нардеп Ірина Верещук.

«Найближчим часом відбудуться збори членів партії. Він є керівником осередку Київської області, і це питання теж буде вирішуватись», — сказала вона.

Коментуючи можливість виходу із фракції інших нардепів, Верещук зазначила, що наразі це питання не є актуальним. «Висловлю свою суб’єктивну позицію: я вважаю, що не вийдуть і будуть працювати у фракції», — сказала вона.

Пізніше глава партії Олександр Корнієнко додав, що питання перебування Дубінського на чолі Київської обласної організації «Слуги народу» також розглянуть найближчим часом. «Рішення ухвалює обласна організація, затверджує його вища рада партії. Чекаємо ініціатив від обласного осередку, йдуть консультації», — сказав Корнієнко агентству Інтерфакс-Україна у вівторок.

Він також додав, що подання про зняття Дубінського з посади заступника голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики повинен подати спікер парламенту Дмитро Разумков, або більшість від складу цього комітету.

«Діяльність комітету — це відповідальність Верховної Ради. Це не залежить від фракції — це бачення або самого комітету, більшості його складу, або голови Верховної Ради Дмитра Разумкова» — сказав Корнієнко.