YouTube заблокував канал нардепа Дубінського

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
YouTube заблокував канал нардепа Дубінського

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Відеохостинг YouTube заблокував канал нардепа Олександра Дубінського, проти якого США запровадили санкції.

Відповідна інформація розміщена на каналі Dubinsky.pro.

Тепер його неможливо знайти за допомогу пошуку на YouTube, а в разі переходу за прямим посиланням на каналі вказано, що він заблокований «через порушення правил спільноти YouTube». На каналі було 350 тисяч підписників.

Також неможливо подивитися останні відео Дубінського, зокрема його звернення до президента Володимира Зеленського з вимогою про особисту зустріч. YouTube вказує, що відео більше не доступно, оскільки канал видалено.

У «Центрі протидії корупції» зазначили, що канал Дубінського заблокували саме через американські санкції.

  • 11 січня Міністерство фінансів США запровадило санкції проти семи людей та чотирьох організацій за втручання в американські вибори. Крім Дубінського, у список потрапили експрокурор Офісу генпрокурора Костянтин Кулик, екснардеп Олександр Онищенко, політолог Андрій Теліженко, помічники нардепа Андрія Деркача Дмитро Ковальчук і Антон Симоненко, а також медіаменеджер Петро Журавель.
  • Санкції проти зазначених осіб запровадили через так звані «плівки Деркача» про нібито втручання Джо Байдена у внутрішні справи України. Вашингтон називає нардепа Андрія Деркача «російським агентом» . Проти нього санкції запровадили раніше. У Кремлі тоді на це відреагували, назвавши «дурницею» причетність Деркача до спецслужб.
  • Дубінський має намір подати позов проти керівників «Центру протидії корупції» Віталія Шабуніна та Дарини Каленюк — він звинувачує їх у державній зраді через звернення до Міністерства фінансів США із закликом запровадити проти нього санкції.
  • 25 січня на засіданні фракції «Слуга народу» Дубінський виступив з поясненнями, за що на нього наклали санкції, і знову звинуватив у наклепі «Центр протидії корупції», а також свою колегу по фракції Анастасію Радіну. Водночас президент Зеленський закликав Дубінського добровільно покинути фракцію, на що той відповів відмовою. Наступного дня Дубінський заявив, що хоче особисто поспілкуватися із Зеленським про введені проти нього санкцій.