ЦПК: Офіс генпрокурора Венедіктової продовжує спроби «врятувати» Татарова від переслідуванні в корупційній справі

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
ЦПК: Офіс генпрокурора Венедіктової продовжує спроби «врятувати» Татарова від переслідуванні в корупційній справі

Гонтар Владимир / УНИАН

Офіс генпрокурора Ірини Венедіктової продовжує спроби «врятувати» Олега Татарова — чиновника МВС часів Януковича, а нині заступника голови Офісу президента, якого підозрюють у схемі заволодіння 81 млн грн на будівництві житла для військових.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

З офісу Венедіктової спробували відкликати скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на рішення Печерського суду в справі Татарова, що забрав її з юрисдикції Національного антикорупційного бюро.

Відкликати скаргу САП намагався прокурор Андрій Грицан, який веде справу Татарова замість усунених антикорупційних прокурорів. Також офіс Венедіктової змінив 21 січня підозру Максиму Микитасю, який дав свідчення на заступника голови ОП.

«Зробили це з однією метою: вивести справу з-під юрисдикції ВАКС (Вищого антикорупційного суду) і закласти фундамент для виведення з провадження Татарова. А президенту Зеленському нормально, що в його Офісі і далі працює офіційно підозрюваний у хабарництві, якого всіма силами рятують від незалежного слідства і суду», — йдеться у повідомленні Центру протидії корупції.

Зазначається, що ВАКС не задовольнив клопотання прокурора Грицана про відкликання скарги, оскільки в суді відсутні матеріали справи — наразі вони знаходяться в Державному бюро розслідувань, яке вилучило всі документи з Печерського суду.

«Судді ВАКС Глотов, Калугіна та Чорненька не тільки відмовили прокурору Венедіктовій у задоволенні клопотання, а ще й зобовʼязали ДБР передати ВАКС оригінал оскаржуваного рішення Печерського суду та інші матеріали справи. Невиконання ухвали карається кримінальним законодавством», — додає Центр протидії корупції.