У Москві силовики прийшли з обшуками в помешкання Навального та його соратників. Привід — хворі на COVID-19 на опозиційних мітингах

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Москві силовики прийшли з обшуками у квартири опозиціонера Олексія Навального і його дружини Юлії, а також в офіси його «Фонду боротьби з корупцією» та студії «Навальний Live».

За інформацією видання Baza, обшук повʼязаний з кримінальною справою про «порушення санітарно-епідеміологічних норм» — правоохоронці відкрили цю справу після акції на підтримку Навального, яка відбувалася 23 січня в Москві.

Цю інформацію підтверджує і директор «ФБК» Іван Жданов.

Meduza повідомляє, що також із обшуками прийшли у квартиру, де зараз мешкає дружина Навального Юлія. Там силовики намагалися виламати двері. Також правоохоронці прибули з обшуками в офіс «ФБК», студію «Навальний Live» та у помешкання кількох соратників політика.

Интерфакс з посиланням на джерела повідомляє, що у справі, з якою повʼязані обшуки, поки немає фігурантів. Раніше представник МВС Росії Ірина Вовк заявила, що кримінальну справу порушили через участь у московській акції хворих на коронавірус, які повинні були сидіти на карантині.

Цю інформацію підтверджують і джерела ТАСС, уточнивши, що справу відкрили 25 січня. Водночас у московському оперативному штабі, який публікує дані по ситуації з коронавірусом, заявили, на мітинг нібито вийшли 19 інфікованих COVID-19. Їх змогли відслідкувати через відповідний додаток «Соціальний моніторинг».