Путін уперше прокоментував розслідування Навального про палац: Не дивився, але мені не належить

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Путін уперше прокоментував розслідування Навального про палац: Не дивився, але мені не належить

Россия 1 / Youtube

Президент Росії Володимир Путін уперше прокоментував резонансне розслідування «Фонду боротьби з корупцією» опозиціонера Олексія Навального про палац у Геленджику. Про це він сказав під час зустрічі зі студентами, яку транслював телеканал «Россия 24».

Путін каже, що розслідування не дивився, бо у нього нема на це часу, але палац йому «ніколи не належав».

«Я не дивився цього фільму просто через відсутність вільного часу для перегляду такої інформації. Але гортав відеодобірки, які принесли помічники. Одразу хочу відповісти на ваше запитання: нічого з того, що там зазначено як моя власність, ані мені, ані моїм близьким родичам не належить і ніколи не належало. Ніколи», — заявив Путін.

Також він назвав кадри з фільму «монтажем» і «компіляцією». «Висловлюючись мовою одного з наших персонажів, можна сказати: “Скучно, дівчатка”», — сказав Путін.

Водночас він заявив, що знає «декого» з тих, хто згадується у розслідуванні. Але при цьому не називає їхні прізвища. За його словами, ці люди «давно» займаються бізнесом — «ще до знайомства» з ним.

«Люди, які там згадуються. Я когось знаю, хтость є моїм приятелем, колишнім колегою. Якісь далекі родичі, якісь знайомі. Є люди, яких я взагалі не знаю, які там згадуються. Взагалі. Просто ніколи їх не бачив в очі, не знайомий з ними [...] Так, до речі, ці люди — деякі з них, яких я добре знаю, — давно займаються бізнесом, ще до зустрічі зі мною і знайомства зі мною. З усього, що там я бачив, я зацікавився тільки одним — але не бізнесом, не як бізнесом, а як видом діяльності. Виноробством. Ось дуже хороший бізнес, благородний», — сказав Путін.

Водночас керівник мережі регіональних штабів Навального Леонід Волков, реагуючи на заяву Путіна, нагадав, що палац записаний на різних людей, повʼязаних із президентом Росії.

Нагадаємо, після арешту Навального «Фонд боротьби з корупцією» оприлюднив фільм-розслідування «Палац для Путіна». У ньому розповідається, що у Краснодарському краї, у Геленджику розташований палац для російського президента. Його площа становить понад 17 тисяч квадратних метрів, що можна порівняти з територією 39 князівств Монако. Палац побудували таким чином, щоб до нього не можна було підібратися ні землею, ні морем, ні повітрям.

За даними ФБК, будівництво фінансували державні та приватні компанії, повʼязані з друзями Путіна, через корупційні схеми. Його вартість оцінюють у 100 мільярдів рублів (понад $13,5 мільярда).

Фільм у YouTube вже переглянули понад 85 мільйонів разів.