«Дивний спектакль». В Офісі президента відреагували на лист Тупицького із скаргами

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Дивний спектакль». В Офісі президента відреагували на лист Тупицького із скаргами

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

В Офісі президента відреагували на звернення відстороненого голови Конституційного суду Олександра Тупицького, який скаржиться на працівників Управління держохорони за недопуск його на територію та до приміщення суду. У відомстві наголосили, що не займаються такими допусками та здивовані, що той не знає процедури роботи суду.

Про це в коментарі Інтерфакс-Україна заявив радник глави ОП Михайло Подоляк.

«ОП точно не займається модеруванням процесів допуску або недопуску будь-яких осіб до будівлі КСУ та не управляє охороною цієї інституції. Допуск і недопуск осіб до режимних установ суворо прописані в нормативних актах», — сказав Подоляк.

Водночас в ОП зазначили, що незнання Тупицьким процедури роботи режимних установ викликає подив, як і спроба перетворити рутинну подію на скандал.

«Цілком можливо, що якщо Тупицький досі не зміг усвідомити, що юридично обґрунтоване відсторонення від роботи означає і неможливість фізично пройти на робоче місце, то радимо проконсультуватися з юридично підкованою людиною для отримання розʼяснень. Після яких він нарешті зможе припинити розігрувати дивний спектакль перед входом до будівлі КСУ та дискредитувати державні інститути», — наголосив Подоляк.

Радник вважає, що той, хто отримав підозру у скоєнні злочину, «не може, наче й не було нічого, приходити на своє робоче місце та робити вигляд, ніби нічого не відбувається».

Напередодні Тупицький написав листа президенту Володимиру Зеленському, де скаржився на працівників Управління держохорони, які не впускали його на територію та в приміщення Конституційного суду 30 грудня, 19, 20 та 21 січня. Також, за його словами, на роботу не пускали суддів Олександра Касмініна та Володимира Мойсика.

  • Тупицькому намагалися повідомити про підозру 24 грудня. Його підозрюють у підкупі свідка, а також у наданні завідомо неправдивих свідчень. Зрештою 19 січня ДБР повідомило йому про підозру.
  • 29 грудня Зеленський своїм указом відсторонив Тупицького на два місяці. У КСУ назвали указ президента юридично нікчемним й наголосили, що суд продовжує працювати у штатному режимі.
  • Президент Володимир Зеленський неодноразово заявляв про наміри розпустити чинний склад Конституційного суду та звільнити Тупицького через скандальне рішення щодо антикорупційного законодавства.