Bloomberg: Кремль хоче відправити Навального в тюрму на 3,5 року, а за іншою справою — ще на 10 років

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Bloomberg: Кремль хоче відправити Навального в тюрму на 3,5 року, а за іншою справою — ще на 10 років

MItya Aleshkovskiy / Wikimedia

Кремль має намір відправити російського опозиціонера Олексія Навального за ґрати на три з половиною роки, а за іншою справою — ще на 10 років. Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на два джерела, близькі до адміністрації президента.

За їхніми даними, на засіданні суду, призначеному на 2 лютого, Навальному замінять умовний термін у справі «Ів Роше» на реальний і засудять до 3,5 року колонії. Іще 10 років йому загрожує за іншою справою. Агентство не уточнює, про яку саме справу йдеться.

Але, як відомо, 29 грудня Слідчий комітет Росії порушив проти Навального справу за нібито розкрадання коштів у великих розмірах.

Bloomberg пише, що у Кремлі були впевнені, що Навальний не повернеться до країни з Берліну, де він проходив лікування після отруєння «Новачком». За даними агентства, його повернення змусило російську владу «зайняти оборонну позицію».

Також Кремль побоюється збільшення напруженості напередодні виборів до Держдуми, запланованих на осінь цього року. До того ж, спостерігаючи за протестами в Білорусі проти Олександра Лукашенка, побоюються й протестів у Росії.

Водночас у Bloomberg зазначають, що Кремль сподівається, що орієнтований на лідерство Навального протестний рух «піде на спад», щойно той опиниться в тюрмі.