Лукашенко заявив, що його з Путіним «намертво загнали» в одну команду

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Лукашенко заявив, що його з Путіним «намертво загнали» в одну команду

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що він «намертво» в одній команді з президентом Росії Володимиром Путіним. Про це він заявив у програмі на російському телеканалі, передає ТАСС.

«Нас загнали вже намертво в одну команду», — сказав Лукашенко, відповідаючи на запитання, чи він в одній команді в політиці з Путіним.

Лукашенко додав, що в хокей вони теж грають в одній команді. «Путін не грає зі мною в різних [командах]», — сказав самопроголошений президент.

Лукашенко, відвідуючи завод у Мінську, заявив, що «лише вибори» можуть вирішити питання щодо президента Білорусі. «Якщо вам не подобається нинішній президент, то тільки вибори можуть вирішити це питання. Тільки вибори», — цитує Лукашенка держагентство БелТА.

Раніше він заявив, що його «реально» відсторонити від влади — це може зробити тільки білоруський народ на основі Конституції. Потім казав, що не віддасть Білорусь «незнайомому президенту», оскільки чинна Конституція країни надає главі держави великі повноваження. Згодом Лукашенко заявив, що не піде з посади, поки цього не попросить «останній» співробітник ОМОНу.

У вересні, після місяця протестів, Мінськ представив ОБСЄ та Росії свій план виходу з політичної кризи. Він передбачає проведення конституційної реформи до 2022 року, послаблення влади президента на користь уряду і парламенту, а після ухвалення поправок — повторні вибори президента і парламенту. Лукашенко згодом заявив, що готовий віддати понад 70 своїх повноважень органам влади на різних рівнях.