У Кремлі відреагували на розслідування Навального про «палац Путіна»: Лохотрон, нічого нового

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Кремлі відреагували на розслідування Навального про «палац Путіна»: Лохотрон, нічого нового

Пресслужба президента російської федерації

У Кремлі заявили, що не побачили «нічого нового» у розслідуванні «Фонду боротьби з корупцією» опозиціонера Олексія Навального про «палац для Путіна» в Геленджику. Про це заявив речник президента Росії Дмитро Пєсков, цитати якого наводить Meduza.

Він каже, що до власності Путіна віднесли те, «чого не існує». «Вчорашній матеріал — нічого нового там не представлено. Ви знаєте, що ця тема була вкинута років три-чотири тому. І, власне, тут в даному випадку з пустого в порожнє переливається. Вже неодноразово намагалися використовувати ось ці інсинуації. Причому часто навіть не обтяжуючи себе якимись хоча б мінімальними спробами якось щось не те що довести, але хоча б проілюструвати», — каже Пєсков.

Речник Путіна також заявив, що всі подібні матеріали є «лохотроном» і створюються «шахраями» для отримання грошей з населення.

«В кінці цього чудесного матеріалу вказані номери рахунків з проханням туди перераховувати гроші. Мені здається, що це, напевно, головне завдання подібних матеріалів, подібних таких псевдорозслідувань. Ось це і є такий головний лохотрон. І ми попереджаємо всіх громадян, тим більше з урахуванням такої великої кількості переглядів: подумайте перед тим, як переводити гроші ось таким насправді шахраям», — сказав представник Кремля.

Про що йдеться?

Напередодні «Фонд боротьби з корупцією» оприлюднив фільм-розслідування «Палац для Путіна». У ньому розповідається, що у Краснодарському краї, в місті Геленджику, розташований палац для російського президента, площею понад 17 тисяч квадратних метрів. Його за площею можна порівняти з територією 39 князівств Монако.

Палац побудували так, щоб до нього не можна було підібратися ні землею, ні морем, ні повітрям.

За даними ФБК, будівництво фінансувалося державними і приватними компаніями, повʼязаними з друзями Путіна, через корупційні схеми. Загалом його вартість оцінюють у 100 мільярдів рублів (понад $13,5 мільярда).

Фільм у YouTube вже переглянули понад 21 мільйон разів — він вийшов на перше місце в тренди мережі за неповну добу після публікації.

Нагадаємо, 18 січня Хімкинський суд Москви заарештував Навального на 30 діб — до 15 лютого. Перед тим Навальний повернувся до Москви з Берліну, де проходив лікування після отруєння «Новачком».

Про арешт опозиціонера просила Федеральна служба виконання покарань, адже політик з 23 вересня не прибував відмічатися — у нього умовний термін у справі «Ів Роше». ФСВП просить суд замінити йому умовний термін (3,5 року) на реальний. Навальний називав це покаранням за те, що він вижив.

Після рішення суду прихильники Навального анонсували на 23 січня (суботу) акції протесту по всій Росії.