Поліція почала розслідування через мітинг під посольством США на підтримку нардепа Дубінського

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Поліція почала розслідування через мітинг під посольством США на підтримку нардепа Дубінського

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Поліція почала розслідування через мітинг, влаштований під будівлею посольства США начебто на підтримку нардепа від «Слуги народу» Олександра Дубінського, проти якого Штати запровадили санкції.

Про це нардеп повідомив на своїй сторінці.

Він опублікував витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань. Згідно з ним, Дубінський скаржиться поліції на те, що під посольством невідомі влаштували мітинг нібито на його підтримку. Нардеп вважає це перешкоджанням його депутатській діяльності.

«Упевнений, організаторів провокацій під американським посольством швидко знайдуть і ми дізнаємося, хто підставляє президента», — написав він.

Про мітинг нардеп повідомив у соцмережах 19 січня. «Наполягаю на терміновій зустрічі з президентом. Тому що не виключаю, що до цієї провокації має стосунок частина його оточення, яка працює проти інтересів президента й України», — писав тоді Дубінський.

  • 11 січня Міністерство фінансів США запровадило санкції проти семи людей та чотирьох організацій за втручання в американські вибори. Крім Дубінського, у список потрапили експрокурор Офісу генпрокурора Костянтин Кулик, екснардеп Олександр Онищенко, політолог Андрій Теліженко, помічники нардепа Андрія Деркача Дмитро Ковальчук і Антон Симоненко, а також медіаменеджер Петро Журавель.
  • Санкції проти зазначених осіб запровадили через так звані плівки Деркача про нібито втручання Джо Байдена у внутрішні справи України. Вашингтон називає нардепа Андрія Деркача «російським агентом». Проти нього санкції запровадили раніше. У Кремлі тоді на це відреагували, назвавши «дурницею» причетність Деркача до спецслужб.
  • Дубінський має намір подати позов проти керівників «Центру протидії корупції» Віталія Шабуніна та Дарини Каленюк — він звинувачує їх у державній зраді через звернення до Міністерства фінансів США із закликом запровадити проти нього санкції.