Омбудсмен Денісова: Бойовики «ДНР/ЛНР» передадуть Україні через посередника 9 полонених. Прізвищ поки не називають

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Бойовики «ДНР» передадуть через посередника на підконтрольну Україні територію шістьох незаконно утримуваних осіб, а «ЛНР» — трьох. Їх можуть передати сьогодні ввечері або ж завтра зранку.

Про це на брифінгу на КПВВ «Золоте» у Луганській області заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«Буде передача осіб, які незаконно утримуються, посереднику. Нам відомо, що вже доставлені в слідчий ізолятор Луганська троє осіб, яких готують для передачі. І Донецьк — шестеро. Їх зараз годують, миють, надають медичну допомогу та приводять в охайний вигляд», — повідомила Денісова.

За її словами, їх можуть передати вже сьогодні ввечері або ж завтра зранку через маршрут Луганськ — Донецьк — Ростов-на-Дону — Мінськ — Київ. Прізвища осіб, яких готують до звільнення, Денісова поки не може назвати.

Нагадаємо, 16 січня бойовики заявили, що за участі депутата ОПзЖ, кума президента Росії Путіна Віктора Медведчука в односторонньому порядку повернуть на підконтрольну Україні територію декого з полонених. В Офісі президента назвали цю заяву бойовиків спробою тиску та намаганням Росії ухилитися від виконання своїх зобов’язань.

  • Раніше член української делегації у Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш заявив, що Росія ігнорує запити української сторони на обмін полоненими.
  • Глава української делегації у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Леонід Кравчук повідомив, що Україна передала список з 11 осіб для обміну полоненими до кінця 2020 року, але він так і не відбувся.